. . . Mongolsko 2007 . . .
Pohořím Horidol
Saridag
viz mapa
zde |
<<PŘEDCHOZÍ, PREVIOUS<< strana 4/7 >>DALŠÍ, NEXT >> 1 2 3 5 6 7 |
Než jsme
vyrazili do pohoří Horidol Saridag, zastavili jsme se v restauraci jednoho
jurtového kempu na jídlo. Dostali jsme výtečnou ovci s nudlema - megaporci. Když
jsme se po necelém týdnu vrátili, v tom táboře se ubytovali ve vlastním geru,
šli jsme na večeři. Dostali jsme výbornou ovci s rýží - megaporci. Ráno jsme šli
i na snídani. Vedle sedící skupinka ruských cyklistů si pochutnávala na bílém
chlebu a bílém jogurtu. "Přinesu vám něco lepšího" asi znamenalo spiklenecké
mrknutí našeho kamaráda, toho času jednoho z obsluhy restaurace. Dostali jsme
výtečnou ovci s nudlema i rýží a k tomu ovčí polívku - všechno megaporce.
Opálené tváře dívek nabraly barvu jogurtu (nebo chleba těch rusů).
Někteří stopem (a cestou se trošku opili v mongolské rodině, kterou stopli) a
někteří na koni a pak jeepem dojeli do Hatgalu. Odtud transfer uazem do Moronu.
Tam se o nás poprali majitelé dalších džípů a když konečně klesli na jakžtakž
přijatelnou cenu odjeli jsme do Galtu, takového westernového městečka na jihu
Hovsgolského aimagu, kde jsme přespali v malebném hotelu. Na jedné z fotek na
této stránce můžete vidět i přípravu pověstného smradlavého sušeného tvarohu
Aarulu, který nám nikomu nikdy nechutnal, ale všude nám ho rádi nabízeli.